Congresmenii din Camera Reprezentanţilor au început dezbaterea şi vor vota al doilea proiect legislativ pentru înlocuirea Obamacare, care este susţinut de preşedintele Trump. Al doilea proiect legislativ vine la mai bine de o lună după ce republicanii s-au văzut nevoiţi să retragă prima lege cu doar câteva minute înainte de votul programt în Camera Reprezentanţilor, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atunci, liderii republicani au retras de pe ordinea de zi controversata lege de înlocuire a Obamacare, după ce nu au reuşit să obţină susţinerea necesară în rândul congresmenilor pentru ca respectiva lege să treacă de Camera Reprezentanţilor. 

Chiar, Trump le-a cerut liderilor conservatori să anuleze votul cu doar câteva minute înainte de a începe, abandonând strategia iniţială de a-i forţa pe republicanii nemulţumiţi să voteze legea prin impunearea unui ultimatum. Retragerea legii a reprezentat primul mare eşec al preşedintelui republican din Congres.

Republicanii încearcă din nou să abroge legea asigurărilor de sănătate, aprobată în urmă cu şapte ani de majoritatea democrată din Congres.

A doua versiune a proiectului legislativ propune înlocuirea unor porţiuni cheie din Obamacare.

Republicanul Doug Collins a argumentat că susţine propunerea de a ”devasta Obamacare şi de a-i salva pe oamenii din Statele Unite”

Însă, republicanii nu sunt siguri dacă au destule voturi pentru a trece acest proiect şi ar putea să eşueze la doar un vot distanţă în Congres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.