Pasagerul târât violent dintr-un avion al companiei United Airlines ar putea să dea în judecată compania în urma incidentului de pe aeroportul internaţional O'Hare din Chicago, potrivit unei declaraţii a avocatului său, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liniile aeriene ne-au hărţuit pentru prea mult timp. În special United. Dacă va exista un proces? Da, probabil”, a declarat avocatul Thomas Demetrio, care-l reprezintă pe pasagerul târât în mod violent dintr-un avion suprarezervat al companiei United Airlines.

De asemenea, pasagerul în vârstă de 69 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost târât din avion pentru a face loc angajaţilor companiei United, care trebuiau să ajungă în Louisville.

David Dao este într-o poziţie puternică, în timp ce se pregăteşte să lanseze o acţiune în justiţie împotriva liniei aeriene din Statele Unite.

Avocatul Demetrio a explicat că pasagerul de origine vietnameză a suferit o contuzie puternică şi un nas spart în urma înlăturării sale violente de către trei ofiţeri de securitate de pe aeroportul O'Hare.

De asemenea, acesta a pierdut doi dinţi în urma incidentului şi a avut nevoie de trei zile de spitalizare în Chicago.

Avocaţii săi au depus deja o cerere urgentă la un tribunal din Illinois pentru păstrarea înregistrărilor video şi a altor dovezi legate de incidentul produs duminică în avionul United Airlines.

Citând riscul ”unor prejudicii serioase” pentru clientul lor, medicul David Dao, avocaţii vor ca United şi Primăria Chicago, care administrează O'Hare International Airport, să păstreze imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, înregistrările audio din cabina piloţilor, listele de pasageri şi personalul navigant şi alte materiale legate de zborul 3411 al United, între Chicago şi Louisville.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.