Statele Unite au ordonat, joi, plecarea personalului diplomatic neesenţial şi a familiilor acestora din Abuja, capitala Nigeriei, din cauza „riscului crescut de atacuri teroriste”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe ambasade occidentale, inclusiv cea a Statelor Unite, au recomandat recent, de asemenea, cetăţenilor lor să-şi limiteze deplasările în ţară.

Locuitorii din Abuja şi din zonele învecinate, inclusiv diplomaţii occidentali, sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de insecuritate în urma unei evadări în masă în iulie la închisoarea Kuje din suburbiile Abuja.

Peste 400 de deţinuţi au evadat, inclusiv zeci de presupuşi jihadişti.

Poliţia şi armata anunţaseră că au consolidat măsurile de securitate în şi în jurul capitalei, dar Abuja este înconjurat de zone muntoase şi împădurite care sunt greu de securizat.

În urma multiplelor avertismente occidentale, autorităţile nigeriene au asigurat că „au fost luate toate măsurile de precauţie necesare”. Jihadiştii atacă în general în regiunile de nord-est ale Nigeriei, departe de capitala federală, dar celule islamiste există în alte regiuni ale ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.