Statele Unite au condamnat reacţia autorităţilor ruse care au arestat luni aproape 1.000 de manifestanţi anti-corupţie şi au cerut Moscovei să elibereze protestatarii paşnici din toată ţara, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Statele Unite condamnă vehement detenţia a sute de protestatari paşnici din Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

„Arestarea protestatarilor paşnici, observatorilor drepturilor omului şi jurnaliştilor este un afront la adresa valorilor democratice de bază”, a adăugat el.

Mii de oameni au ieşit în stradă luni în toată Rusia, pentru a denunţa corupţia de la vârful puterii.

ONG-ul specializat OVD-Info a anunţat că cel puţin 600 de oameni au fost reţinuţi la Moscova şi 300 la Sankt Petersburg, potrivit datelor preliminare. De asemenea, mai multe persoane au fost arestate în oraşe mai mici, precum Vladivostok (est), Kaliningrad (enclavă la Marea Baltică), Norilsk sau Soci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.