Statele Unite au autorizat - pentru prima oară - comercializarea cărnii de pui cultivată în laborator de către două întreprinderi, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Agriculturii (USDA), iar Upside Foods a primit prima comandă din partea restaurantului bucătăresei-şefe franceze Dominique Crenn, la San Francisco, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USDA a inspectat şi aprobat miercuri sistemele de igienă alimentară ale întreprinderilor Upside Foods şi Good Meat - ale căror produse urmează să fie rapid dipsonibile în anumite restaurante, au anunţat cele două companii.

Cele două societăţi au obţinut - în noiembrie - unda verde a Agenţiei însărcinate cu Siguranţa Alimentară în Statele Unite (FDA), iar Departamentul Agriculturii a aprobat săptămâna trecută conformitatea etichetelor.

”Această autorizare va schimba în mod fundamental modul în care ajunge pe mesele noastre”, a declarat CEO şi fondatoarea Upside Foods, Uma Valeti, care a salutat, într-un comunicat, ”un pas uriaş către un viitor mai durabil”.

”Noi suntem singura întreprindere care vinde carne cultivată în laborator din lume, de la lansarea noastră în Singapore în 2020, iar acum suntem autorizaţi să vindem în prima putere monddială”, şi-a exprimat satisfacţia cofondatorul şi CEO-ul Eat Just, întreprinderea din spatele Good Meat, Josh Tetrick.

În urma autorizării americane, Upside Foods a primit prima comandă de la restaurantei bucătăresei-şefe franceze Dominique Crenn, la San Francisco.

Celebrul bucătar-şef José Andrés urmează să obţină prima livrare de la întreprinderea Good Meat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.