Statele Unite au anunţat luni că nouă americani au fost ucişi în Israel, în timp ce alţi cetăţeni americani sunt daţi dispăruţi după atacul fără precedent al Hamas de sâmbătă, care a făcute sute de victime, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În acest moment, putem confirma moartea a nouă cetăţeni americani", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, într-un comunicat.

"Putem confirma că există cetăţeni americani care lipsesc, iar noi lucrăm cu partenerii noştri israelieni pentru a determina unde se află aceştia", a adăugat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate a confirmat, de asemenea, moartea a nouă cetăţeni americani.

Americanii ucişi în conflictul care a început la sfârşitul săptămânii trecute nu au fost încă identificaţi de oficialii din Statele Unite.

Luptătorii grupării islamiste Hamas au ucis 700 de israelieni şi au răpit alte zeci de persoane în timp ce au atacat sâmbătă oraşe israeliene, aceasta fiind cea mai sângeroasă incursiune pe teritoriul israelian de la atacurile Egiptului şi Siriei în războiul de Yom Kippur, în urmă cu 50 de ani. Luni, bilanţul anunţat de postul public de radio indica 800 de morţi şi 2.400 de răniţi.

Israelul a răspuns prin bombardarea Fâşiei Gaza, ucigând peste 500 de palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.