Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, şi-a anunţat marţi după-amiază planurile pentru amânarea unui al doilea referendum de independenţă, anunţând că vrea să se concentreze pe o ieşire cât mai ”blândă” a Marii Britanii din UE. Decizia acesteia vine după ce naţionaliştii scoţieni au pierdut 21 de locuri în legislativ după alegerile anticipate din Regatul Unit, transmite The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, planurile pentru organizarea unui nou referendum pentru independenţă vor fi reluate după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Anterior, premierul scoţian a cerut un al doilea referendum în toamna 2018 sau în primăvara 2019, adică înainte de finalizarea procedurii de Brexit.

Nicola Sturgeon a declarat în faţa legislativului scoaţian că îşi va dubla în schimb eforturile pentru a menţine ţara pe piaţa unică a UE.

Însă, aceasta a menţionat că scoţienii vor trebui să aibă la dispoziţie o alegere cu privire la viitor după Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.