Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea să cauzeze o gaură în economia ţării de peste 100 de miliarde de lire sterline şi peste 1 milion de britanici şi-ar putea pierde locul de muncă după contracţia pieţei, arată un studiu făcut la comanda angajaţilor Confederaţiei pentru Industria Britanică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Economia va fi redusă cu până la 5% până în 2020, ceea ce înseamnă peste 100 de miliarde de lire. De altfel, într-un scenariu în care acordurile comerciale ar fi semnate imediat, economia s-ar contracta cu 3%.

”Analiza arată foarte clar de ce ieşirea din Uniunea Europeană ar fi o lovitură grea pentru standardele noastre de viaţă, locurile de muncă şi creşterea economică. Economiile pe care le-am face din reducerea contribuţiilor la bugetul european şi eliminarea legislaţiei impuse de la Bruxelles sunt depăşite de impactul negativ asupra comerţului şi investiţiilor. Chiar şi în cel mai bun caz posibil, economia Marii Britanii va fi lovită de o undă de şoc”, a precizat Confederaţia pentru Industria Britanică (CBI).

De asemenea, CBI a avertizta că efectul undei de şoc asupra economiei britanice va fi acelaşi, indiferent de acordurile comerciale negociate de executiv cu foştii parteneri europeni. 

CBI a anunţat că va promova situaţia economică a Regatului Unit pentru campania de rămânere în blocul comunitar, ceea ce a atras critici din partea euroscepticilor, care susţin că lumea afacerilor este divizată, asemenea societăţii, pe problema Brexitului.

În apărarea sa, CBI a publicat, săptămâna trecută, un sondaj care demostrează că 80% dintre membri săi sunt de părere că rămânerea în UE este soluţia, în vreme ce doar 5% cred în miracolul economic care va urma Brexitului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.