Studentul australian care a fost eliberat săptămâna trecută după ce a fost reţinut în Coreea de Nord a declarat marţi că acuzaţiile Phenianului potrivit cărora el ar fi un spion sunt „în mod evident false” însă nu se va mai întoarce în ţară, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acuzaţia că sunt un spion este în mod evident falsă. Singurul material pe care l-am predat NK News a fost cel publicat pe blog, la fel am procedat şi cu celelalte instituţii media”, a scris Sigley pe Twitter.
 
El a adăugat: „Întreaga situaţie mă întristează foarte mult pentru că nu îmi voi putea continua studiile de master la Universitatea Kim Il Sung din Phenian”.
 
„Sunt în continuare foarte interesat de Coreea de Nord şi doresc să continui cercetarea. Însă momentan nu am planuri de a vizita din nou ţara, cel puţin pe termen scurt”, a adăugat Sigley.
 
Agenţia de stat a Coreei de Nord a informat, sâmbătă, că Alek Sigley a comis "acte de spionaj” prin colaborarea sa cu presa străină.
 
Sigley este un utilizator al reţelelor sociale şi un colaborator al mai multor organizaţii media internaţionale, printre care şi NK News, un site de ştiri american care are sediul în Coreea de Sud şi se concentrează pe ştiri despre Coreea de Nord.
 
"Investigaţiile au demonstrat că la instigarea NK News şi a altor instituţii media anti-Coreea de Nord, el a predat instituţiilor fotografiile şi informaţiile analizate în Phenian, folosindu-se de cardul de identitate de student”, a informat agenţia KCNA.
 
"Cele şase articole publicate de Alek reprezintă întreaga sa activitate şi ideea că aceste articole, publicate transparent sub numele său real între ianuarie şi aprilie 2019, ar fi anti-stat este o reprezentare greşită pe care o respingem”, a afirmat Chad O’Carroll, CEO-ul NK News.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.