Un student britanic, în vârstă de 31 de ani, este reţinut în Emiratele Arabe Unite (EA) de cinci luni ”fără motiv”, potrivit soţiei sale, o detenţie care îngrijorează atât pe rudele acestuia, cât şi Guvernul britanic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Matthew Hedges, un doctorand la Universitatea din Durham, în nord-estul Angliei, a fost arestat pe Aeroportul din Dubai la 5 mai, după ce s-a dus în EAU să efectueze interviuri pe teme de politică extrernă şi strategie în domeniul securităţii.

El este ţinut în detenţie de atunci, într-un loc necunoscut, fără ca împotriva sa să fi fost formulate acuzaţii, potrivit soţiei sale, Daniela Tejada.

”El nu este vinovat de nimic,doar făcea o cercetare universitară”, a declarat ea pentru AFP, în timp ce presa evocă suspiciuni de spionaj.

”Suntem îngrojoraţi”, a declarat ministrul britaic de Externe Jeremy Hunt pentru AFP. El a precizat că a discutat ”în două rânduri, faţă în faţă, despre acest subiect” cu omologul său din EAU. ”Ei sunt aşadar întru totul conştienţi de îngrijorările noastre, iar nou supraveghem foarte îndeaproape” situaţia, a spus Hunt. 

”Eu ştiu că (cazul său) este studiat la un nivel foarte înalt. Însă mă tem că abordarea lor nu a fost foarte eficientă”, a declarat, la rândul său, Daniela Tejada pentru AFP.

Ea a discutat în mai multe rânduri la telefon cu soţul său, pe care l-a văzut ultima oară în această vară.

Ea spune că Matthew Hedges este încarcerat la izolare şi ia antidepresive şi somnifere.

”Suntem îngrijoraţi serios de starea de bine a lui Matt şi rămânem în contact strâns cu familia”, a reacţionat adjunctul cancelarului Universităţii din Durham Stuart Corbridge, într-un comunicat transmis AFP. ”Continuăm să ne oferim tot ajutorul eforturilor depuse pentru aducerea lui Matt acasă în deplină securitate şi rapid”.

Cazul lui Matthew Hedges urmează să fie examinat într-o şedinţă, pe 24 octombrie, în EAU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.