NATO îşi propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră civile şi militare cu cel puţin 45% până în 2030 şi să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, a declarat, marţi, secretarul general Jens Stoltenberg, când a anunţat primele obiective ale alianţei cu privire la emisii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu va fi uşor, dar se poate realiza”, a afirmat Jens Stoltenberg într-un discurs în marja summitului NATO de la Madrid.

”Toţi aliaţii s-au angajat să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră ca parte a acordului de la Paris”, a adăugat el.

El a subliniat că obiectivul va putea fi îndeplinit prin ”daptarea armatelor” statelor membre NATO, precum şi prin utilizarea intensivă a tehnologiei ecologice, cum ar fi sursele regenerabile, combustibili sintetici ecologici şi soluţii mai eficiente din punct de vedere energetic.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.