Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri după-amiază că cheltuielile de apărare ale blocului militar occidental vor creşte cu 4,3% în acest an prin mărirea contribuţiilor făcute de aliaţii europeni şi de Canada, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, cheltuielile de apărare vor creşte cu 46 de miliarde de dolari prin comparaţie cu 2014, atunci când s-a încheiat perioada de tăieri şi austeritate pentru ţările NATO.

”Pentru a ne păstra naţiunile în siguranţă, noi trebuie să muncim pentru a creşte cheltuielile de apărare şi pentru a împărţi în mod corect această povară financiară în alianţă”, a declarat Stoltenberg cu o zi înainte de întâlnirea miniştrilor de Apărare de la Bruxelles.

Preşedintele Trump le-a cerut aliaţilor în mod insistente să-şi crească cheltuielile militare pentru a ajunge la obiectivul NATO de 2% din PIB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.