Secretarul General al NATO, Jens Stoltemberg, a catalogat drept ”inacceptabilă” orice tentativă de manipulare din exterior a unor alegeri naţionale. Declaraţia sa are loc în contextul acuzaţiilor lansate de agenţiile de informaţii americane cu privire la implicarea hackerilor ruşi în atacuri cibernetice în timpul campaniei electorale, cu scopul de a înclina balanţa spre Donald Trump, care s-a arătat mai favorabil lui Vladimir Putin, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem îngrijoraţi de securitatea cibernetică şi am văzut rapoarte cu privire la atacuri cibernetice lansate împotriva multor aliaţi NATO. Orice tentativă de a interveni sau de a influenţa un scrutin naţional din exterior este inacceptabilă”, a declarat Jens Stoltenberg în urma unei întâlniri cu premierul Noii Zeelande.

De asemenea, secretarul general a explicat că ultimele atacuri cibernetice reprezintă unul dintre motivele care au încurajat întărirea securităţii cibernetice a NATO.

Moscova a negat orice implicare în atacurile cibernetice asupra instituţiilor democrate din Statele Unite, precum şi realizarea unui raport cu informaţii compromiţătoare în vederea şantajării preşedintelui-ales Donald Trump.

Între timp, purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale ruse a lansat noi atacuri la adresa NATO pentru mobilizarea de trupe în Lituania, Letonia, Estonia, Polonia şi România. Dimitri Peskov a catalogat aceste desfăşurări de trupe drept o ”provocare cu adevărat agresivă” la adresa Rusiei.

Jens Stoltenberg a explicat că alianţa militară occidentală nu prevede nicio ”ameninţare iminentă” la adresa aliaţilor NATO.

”Ceea ce vedem acum este o naţiune rusă mai puternică. Rusia a investit mult în forţele armate şi în noile capacităţi militare, de asemenea s-a arătat deschisă să utilizeze forţa militară împotriva ţărilor vecine”, a explicat secretarul general al NATO.

Primele trupe americane au trecut miercuri noaptea graniţa dintre Germania şi Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.