Mai multe stewardese ale companiei Air France s-au declarat nemulţumite şi rezistă unui ordin al conducerii de a purta vălul islamic odată cu reluarea curselor spre aeroportul din Teheran, deşi acestea nu sunt obligate să poarte vălul în timpul cursei şi doar după ce coboară pe teritoriul iranian, transmite France 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În lupta împotriva ordinului de a purta vălul islamic s-au implicat şi mai multe sindicate ale angajaţilor din aviaţie, care au încercat să intervină pe lângă executivul de la Paris.

Sindicatul pentru Angajaţii din Aviaţia Civilă a susţinut că obligaţia de a purta văl şi restricţiile cu privire la îmbrăcăminte reprezintă ameninţări grave la adresa demnităţii.

Reprezentanţii sindicatelor au cerut AIr France ca zborurile spre Teheran să fie doar pentru stewardesele voluntare, care acceptă purtarea vălului islamic pe teritoriul iranian.

Air France va reîncepe cursele spre Teheran pe 17 aprilie, după o pauză de opt ani de zile. Serviciul a fost oprit iniţial după implementarea sancţiunilor internaţionale asupra Iranului, din cauza programului nuclear dezvoltat de republica islamistă. După intrarea în vigoare a acordului nuclear cu Iranul, Air France a anunţat că va oferi din nou curse spre Teheran.

Compania a cerut stewardeselor să poarte pantaloni în timpul zborului din Paris spre Teheran, iar odată ce au ajuns pe aeroport acestea trebuie să poarte un sacou larg şi un văl islamic. Femeile care nu respectă regulile conducerii vor fi penalizate.

Regula impusă de Air France nu este nouă, aceasta era în vigoare înainte de întreruperea curselor în 2008.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.