Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat luni după-amiază că naţiunile Uniunii Europene şi aliaţii NATO sunt extrem de îngrijoraţi cu privire la comentariile republicanului Donald Trump. Miliardarul republican a declarat că blocul militar occidental este un proiect învechit, care nu a reuşit să ofere protecţia necesară în faţa atacurilor teroriste, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit astăzi nu doar cu miniştrii de Externe din UE, dar şi cu miniştrii de Externe din NATO. Acum pot să raportez că aceste semnale nu ajută deloc la reducerea tensiunilor”, a declarat Steinmeier.

Donald Trump a susţinut că blocul militar occidental este un proiect depăşit, pentru că nu oferă protecţie în faţa atacurilor teroriste. Însă, preşedintele-ales a insistat că organizaţia râmâne una importantă pentru el.

“Am fost atât de criticat atunci când am spus că NATO este un proiect depăşit. Este depăşit pentru că nu a avut grijă de terorism. Am fost foarte criticat timp de două zile. Apoi au început să spună că Trump a avut dreptate”, a adăugat miliardarul republican, care va fi învestit la finele săptămânii la Casa Albă.

Republicanul Donald Trump a insistat în continuare că mulţi aliaţi nu plătesc atât cât ar trebui pentru protecţie din partea SUA.

“Multe dintre aceste ţări nu plătesc cât ar trebui să plătească, ceea ce cred că este foarte nedrept pentru Statele Unite”, a subliniat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.