Susţinătorii independenţei Cataloniei au dat jos steagul spaniol de la Primăria din Girona şi l-a înlocuit cu steagul catalan, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele separatist catalan carles Puigdemont a fost primarul Gironei.

În imagini filmate cu telefonul mobil, vineri, la Girona, la nord-est de Barcelona, şi postate pe Twitter apare o mulţime care strigă ”jos, jos, jos cu steagul spaniol” imediat după ce Parlamentul catalan a proclamat o republică catalană.

De asemenea, un tânăr înfăşurat într-un steag spaniol este aplaudat de mulţime. În această înregistrare video, el apare pirtând o pancartă pe care scrie ”ni pot să stau acasă în timp ce ai mei sunt bătuţi”.

Parlamentari catalani au aprobat vineri cu 70 la zece voturi şi două abţineri, dintr-un total de 135 de voturi, despărţirea de Spania.

La scurt timp după acest vot, Senatul spaniol a aprobat cu 214 la 47 de voturi şi o abţinere măsuri cerute de Guvernul de la Madrid în vederea plasării cataloniei sub tutelă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.