Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat vineri seara atentatul cu bombă la metrou, în staţia Parsons Green din sud-vestul Londrei, soldat cu 29 de răniţi, prin intermediul organului său de propagandă Amaq, relatează Le Monde şi The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atentatul a fost comis de către o ”unitate afiliată”, potrivit unui comunicat postat de Amaq pe reţele de socializare.

O bombă artizanală, plasată într-un metrou aglomerat la o oră de vârf, a rănit vineri dimineaţa 29 de persoane.

Statul islamic a revendicat mai multe atentate comise în ultimele luni în Marea Britanie şi în Europa.

Atentantul a declanşat o amplă operaţiune de căutare a autorului sau autoritlor, a anunţat la LBC Radio primarul capitalei britanice, Sadiq Khan.

Poliţia a precizat într-un comunicat că unitatea sa antitero efectua ”investigaţii rapide în vederea identificării celor vinovaţi”, adăugând însă că nu s-a făcut vreo arestare.

Poliţia britanică a anunţat că acesta este al patrulea atentat terorist comis în capitala britanică anul acesta.

Niciuna dintre cele 29 de victime nu a fost rănită grav în acest al cincilea atentat care a avut loc în Marea Britanie în ultimele şase luni.

Nivelul ameninţării teroriste a fost ridiciat pe teritoriul britanic de la ”grav” la ”critic”, a anunţat vineri seara premierul Theresa May.

Şefa Guvernului britanic a anunţat totodată mobilizarea militarilor în locuri-cheie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.