Reprezentanţii Departamentului de Stat şi-au exprimat marţi seara îngrijorarea cu privire la arestarea a doi lideri ai opoziţiei venezuelene şi au cerut eliberarea necondiţionată a prizonierilor şi restabilirea democraţiei în ţara sud-americană tulburată de o gravă criză politică şi alimentară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cerem eliberarea lor imediată”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Doi dintre liderii opoziţiei venezuelene - Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma - au fost arestaţi de serviciile secrete în timpului unui raid nocturn, deşi amândoi erau ţinuţi în arest la domiciliu în Caracas.

Magistraţii au argumentat că exista un risc ridicat ca cei doi lideri ai opoziţiei să fugă şi prin urmare s-a decis arestarea lor imediată după scrutinul controversat şi contestat de opoziţia din Venezuela.

Leopoldo Lopez - plasat în arest la domiciliu după ce a fost eliberat din închisoare, pe 8 iulie, după trei ani şi jumătate de închisoare - şi Antonio Ledezma - plasat în arest la domiciliu din aprilie 2015 - sunt doi dintre liderii emblematici ai opoziţiei din Venezuela.

Ei i-au îndemnat săptămâna trecută pe venezueleni să nu participe la scrutinul în care au fost aleşi membrii unei Adunări Constituante dorite de preşedintele Nicolas Maduro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.