Statele Unite avertizează joi după-amiază cu privire la detectarea unor activităţi suspecte în Coreea de Nord, care semnalizează o posibilă lansare de rachete balistice, deşi nu se cunosc detalii despre momentul în care va avea loc respectivul test sau despre raza de acţiune a ultimelor rachete dezvoltate de regimul de la Phenian, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii americani susţin că există informaţii despre două lansatoare de rachete.

Anterior, presa sud-coreeană a transmis că se fac pregătiri pentru testarea unui prototip modernizat al unei rachete balistice dezvoltate de Phenian.

Reprezentanţii Pentagonului au transmis că sunt pregătiţi să gestioneze acţiunile provocatoare ale regimului nord-coreean, care ar putea să se suprapună cu învestirea noului preşedinte Donald Trump la Casa Albă.

Liderul Kim Jong-un a anunţat în mesajul de Anul Nou că experţii nord-coreeni au intrat în ultima fază de dezvoltare a unei rachete balistice intercontinentale şi se apropie de momentul testării unei asemenea arme, care ar putea să crească exponenţial puterea nucleară a regimului de la Phenian, în ciuda sancţiunilor internaţionale ce au vizat în ultimul an Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean a detonat două bombe nucleare şi a lansat numeroase rachete în ultimul an, în încercarea de a dezvolta focoase nucleare capabile să lovească continentul nord-american.

Analiştii nu ştiu cât de aproape este regimul nord-coreean de realizarea ambiţiilor nucleare, întrucât nu a reuşit până în acest moment să testeze cu succes o rachetă intercontinentală.

Însă, experţii sunt de acord că Phenianul s-a îndreptat mai puternic spre dezvoltarea programului nuclear după preluarea puterii de către tânărul Kim Jong-un.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.