Statele Unite au lansat duminică lovituri în Siria împotriva a două obiective legate de Iran, ca răspuns la atacurile asupra personalului american din regiune, a anunţat şeful Pentagonului, Lloyd Austin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Forţele armate americane au efectuat astăzi lovituri de precizie asupra unor facilităţi din estul Siriei folosite de Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice din Iran şi de grupurile afiliate Iranului, ca răspuns la atacurile continue împotriva personalului american din Irak şi din Siria”, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat.

Pentagonul precizează că au fost vizate o unitate de antrenament şi o casă folosită drept ascunzătoare în apropierea oraşelor Abu Kamal şi, respectiv, Mayadin.

„Preşedintele nu are o prioritate mai mare decât siguranţa personalului american şi a ordonat acţiunea de astăzi pentru a clarifica faptul că Statele Unite se vor apăra pe sine, personalul şi interesele sale”, a punctat şeful Pentagonului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.