Washingtonul l-a catalogat luni seara drept un ”dictator” pe preşedintele Nicolas Maduro şi i-a îngheţat activele financiare din Statele Unite, ca parte a sancţiunilor implementate în urma scrutinului controversat pentru înfiinţarea unei Adunări Contituante în Venezuela, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, aceste sancţiuni vor interzice firmelor şi persoanelor fizice din Statele Unite să aibă legături de afaceri cu Maduro.

”Alegerile ilegitime de ieri (duminică - n.r.) confirmă faptul că Maduro este un dictator, care nesocoteşte voinţa poporului venezuelean”, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Această acţiune vine după ce Trezoreria SUA a impus săptămână trecută sancţiuni împotriva a 13 foşti şi curenţi oficiali venezueleni, într-o încercare de a-l determina pe Maduro să renunţe la planurile organizării unui scrutin pentru înfiinţarea unei Adunări Constituante - un organ legislativ suprem, care urmează să fie controlat de puterea prezidenţială de la Caracas.

Printre cei vizaţi de primul val de sancţiuni se numără atât ministrul de Interne, precum şi şeful Armatei Venezuelei.

”Cine se cred imperialiştii ăia din Statele Unite: Sunt guvernul lumii?”, a răspuns Maduro.

De asemenea, acesta a acuzat că sancţiunile sunt ”ilegale, impertinente şi fără precedent”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.