Starea profesoarei din Virginia, grav rănită după ce a fost împuşcată de un elev de şase ani, se îmbunătăţeşte, au anunţat autorităţile locale, citate de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abby Zwerner a suferit răni care i-au pus viaţa în pericol după ce a fost împuşcată la Richneck Elementary School din oraşul Newport News vineri.

Primarul Phillip Jones a declarat pentru BBC că recuperarea lui Abby Zwerner este „în direcţia bună”, dar este în stare critică.

Nu este clar cum copilul - care rămâne în custodia poliţiei - a obţinut arma. Oficialii au spus că, în timp ce şcoala - care are în jur de 550 de elevi - avea instalaţii de detectare a metalelor, elevii au fost verificaţi la întâmplare şi nu fiecare copil a fost inspectat.

Poliţia a refuzat să spună ce ar fi putut motiva incidentul, dar comandantul Steve Drew a declarat reporterilor că împuşcătura a avut loc după o „altercaţie” într-o sală de clasă (cu copii de şase până la şapte ani) şi nu pare a fi „accidentală”.



Un părinte, Steve Gonzalez, al cărui copil era prezent în sala de clasă în momentul împuşcăturii, a declarat pentru Fox News că Zwerner a reacţionat rapid după împuşcătură. El a spus că, după ce a fost lovită de glonţ, ea „a ţipat la copii să fugă”.

Primarul Jones – care a preluat funcţia în urmă cu doar cinci zile – a spus că poliţia continuă să investigheze circumstanţele din jurul împuşcăturii, dar a spus că crede că „cuvântul altercaţie este unul valid şi pe care l-aş folosi”.

„Nu avem toate răspunsurile despre modul în care un copil de şase ani a fost capabil să mânuiască o armă de foc sau despre cum un copil de şase ani a putut avea acces la o armă de foc”, a spus el.

De asemenea, ofiţerii au refuzat să discute ce contacte au avut cu părinţii elevului.

Legea din Virginia interzice ca judecare ca adulţi a copiilor de şase ani. Şi copilul ar fi, de asemenea, prea mic pentru a fi trimis în custodia Departamentului de Justiţie pentru Minori dacă va fi găsit vinovat.

Însă un judecător ar putea să revoce custodia părinţilor asupra băiatului şi să-l trimită sub supravegherea statului.

Sâmbătă, comandantul Drew a spus că poliţia „a fost în contact cu avocatul comunităţii noastre [procurorul local] şi cu alte entităţi pentru a ne ajuta să obţinem cele mai bune servicii acestui tânăr”.

Şeful Districtului Şcolar dr. George Parker a declarat sâmbătă că împuşcătura a arătat că „trebuie să ne educăm copiii şi trebuie să-i menţinem în siguranţă”.

„Avem nevoie de sprijinul comunităţii, de sprijin continuu, pentru a ne asigura că armele nu sunt disponibile tinerilor şi sunt ca o placă stricată pentru că eu continui să reiterez: trebuie să ţinem armele departe de mâinile tinerii noştri”, a adăugat el.

Newport News este un oraş cu aproximativ 180.000 de locuitori şi se află la aproximativ 112 km la sud de capitala statului Richmond.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.