Bilanţul victimelor exploziilor din Sri Lanka a ajuns la 310 persoane, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ambasada SUA a informat că a fost găsit un pachet suspect la gara Kolpetty din Colombo. Echipele de dezamorsare a bombelor se află la faţa locului. Ambasada avertizează lumea să evite zona şi să rămână vigilentă.

Unul dintre atacatorii care s-au sinucis în timpul atentatului era un suspect care fusese arestat acum câteva luni în conexiune cu un incident în Mawanella în care au fost avariate mai multe statui ale lui Buddha, a informat ministrul Autostrăzilor Kabir Hashim luni noaptea.

„Unul dintre ofiţerii mei de securitate a fost rănit în acest incident. Câţiva suspecţi au fost arestaţi şi eliberaţi ulterior. S-a descoperit că unul dintre a fost unul dintre atacatorii sinucigaşi care au participat la atacurile de duminică. Încercăm în acest moment să aflăm mai multe informaţii”, a declarat Kabir Hashim.

Conform AFP, au fost arestate 40 de persoane până în prezent în legătură cu atentatul.

În doar câteva ore, în duminica Paştelui, atentate cu bombă - coordonate - au semănat panica şi moartea în hoteluri şi biserici care oficiau slujbe, în mai multe locuri în Sri Lanka, care nu s-au mai confruntat un asemenea episod violent de la sfârşitul războiului civil, în urmă cu zece ani.

Guvernul a informat că gruparea teroristă locală National Throwheeth Jama’ath se află în spatele atacului.

”Noi anchetăm cu privire la un eventual ajutor străin şi alte legături pe care le au ei, cum formează ei kamikaze, cum au fabricat aceste bombe”, a adăugat el.
Gruparea NTJ a devenit cunoscută anul trecut, în legătură cu acte de vandalism vizând statui budiste. Gruparea a fost vizată, în urmă cu zece zile, de o alertă difuzată serviciilor de poliţie, potrivit căreia aceasta pregătea atentate sinucigaşe vizând biserici aparţinând minorităţii creştine şi Ambasada Indiei la Colombo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.