Cel mai mare spital din Fâşia Gaza, Al-Shifa, aflat în centrul luptelor dintre Israel şi Hamas, a fost nevoit să îngroape zeci de morţi într-o groapă comună, a anunţat marţi directorul său, în timp ce mii de civili rămân blocaţi acolo în condiţii dezastruoase, fără apă sau electricitate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva mii de palestinieni, printre care pacienţi, personal şi civili strămutaţi de războiul care face ravagii din 7 octombrie, sunt înghesuiţi în incinta spitalului Al-Shifa, un complex uriaş din centrul oraşului Gaza, despre care Israelul crede că adăposteşte infrastructura de comandă a mişcării islamiste, îngropată într-o reţea de tuneluri.

"Cadavrele împânzesc aleile complexului medical, iar camerele frigorifice de la morgă nu mai au electricitate", a declarat pentru AFP directorul spitalului Al-Shifa, adăugând că cel puţin 179 de cadavre au fost îngropate marţi într-o groapă comună. "Am fost forţaţi să le îngropăm într-o groapă comună", a declarat doctorul Mohammed Abou Salmiya, adăugând că printre cadavre se numără şi cele a şapte bebeluşi prematuri care au murit din cauza lipsei de electricitate, aparatele nemaiputând să-i ţină în viaţă.

Un jurnalist AFP aflat în interiorul spitalului a confirmat că mirosul cadavrelor în descompunere era sufocant. Tancurile israeliene erau masate marţi la porţile spitalului Al-Shifa, în timp ce luptele şi loviturile aeriene în zona înconjurătoare au continuat toată noaptea, deşi mai puţin intens decât în nopţile precedente, a declarat jurnalistul.

Israelul loveşte fără încetare Fâşia Gaza de când comandourile Hamas au atacat civili pe teritoriul său, la 7 octombrie, şi desfăşoară o operaţiune terestră de la 27 octombrie cu scopul de a "extermina" mişcarea islamistă, care se află la putere în teritoriul palestinian asediat.

În Fâşia Gaza, bombardamentele israeliene au ucis în total 11.240 de persoane, majoritatea civili, dintre care 4.630 de copii, potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas.

De partea israeliană, aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise, potrivit autorităţilor, în marea lor majoritate civili în ziua atacului din 7 octombrie, de o amploare şi violenţă nemaiîntâlnite de la crearea Israelului în 1948.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.