Spitalul Al-Shifa din oraşul Gaza va deveni o ”groapă comună” pe măsură ce electricitatea se va epuiza, a declarat joi un medic de la cea mai mare unitate medicală din enclavă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalele şi agenţiile de ajutor au avertizat că unităţile medicale din Gaza se vor opri dacă nu se livrează combustibil pentru a menţine liniile electrice în funcţiune, în timp ce medicii se luptă să trateze pacienţii cu răni grave în urma bombardamentelor israeliene.

„Dacă nu există electricitate, acest spital se va transforma într-o groapă comună. Este foarte simplu. Dacă nu putem menţine ventilatoarele în funcţiune, dacă nu putem duce pacienţii noştri grav răniţi înapoi la sala de operaţie, atunci nu există nimic pentru acest loc decât să vină aici şi să moară”, a declarat dr. Ghassan Abu-Sittah pentru CNN.

Spitalul funcţionează cu un singur generator după ce lipsa de combustibil a dus la oprirea unuia, iar unii pacienţi nu au putut fi operaţi în siguranţă din cauza lipsei de electricitate, a adăugat el.

„Aceasta a însemnat că anumite părţi ale spitalului au trebuit să rămână fără lumină în seara asta”, a spus Abu-Sittah.

În ciuda anunţului armatei israeliene că a încercuit oraşul Gaza, medicul a spus că nu are intenţia de a pleca.

„Nu am de gând să părăsesc spitalul sau să-mi părăsesc pacienţii. Ziua mea implică operaţii de la ora 8 dimineaţa până seara foarte târziu. Aceste operaţii sunt făcute din necesitate, nu dintr-un fel de lux. Şi aşa că, dacă nu sunt acolo, literalmente nu mai este nimeni altcineva care să facă operaţiile”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.