Toate zborurile programate sâmbătă către insula spaniolă La Palma au fost anulate din cauza cenuşii de la vulcanul Cumbre Vieja, care a erupt timp de două luni, a anunţat managerul aeroportului. Un total de douăzeci de zboruri interne au fost anulate sâmbătă, a declarat un purtător de cuvânt al aeroporturilor spaniole (Aena)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legăturile aeriene cu această insulă din Insulele Canare Spaniole, situată în largul coastei Marocului, au fost afectate în mod regulat de când vulcanul a erupt pe 19 septembrie, pentru prima dată în 50 de ani.

Erupţia de pe această mică insulă atlantică de 85.000 de locuitori nu a provocat victime, dar a provocat pagube grave şi a dus la evacuarea a peste 7.000 de oameni.

În total, peste 1.000 de hectare şi peste 2.600 de clădiri au fost devastate, conform sistemului european de măsurători geospaţiale, Copernicus. Pagubele materiale temporare au fost estimate vineri la aproape 900 de milioane de euro.În vizită vineri şi sâmbătă, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat noi ajutoare pentru economia şi infrastructura insulei, care depind în special de turism şi de cultivarea bananelor. Insula La Palma se confruntă în prezent cu a treia erupţie într-un secol, după cele ale vulcanului San Juan în 1949 şi Teneguia în 1971.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.