Matadorul Victor Barrio, în vârstă de 29 de ani, a decedat sâmbătă seara după ce un taur l-a împuns în piept în timpul unei lupte de coridă din oraşul Teruel, situat în estul teritoriului spaniol. Acesta este primul matador care îţi pierde viaţa într-o coridă în ultimii 31 de ani, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, momentul în care matadorul a fost împuns mortal de către taur a fost transmis în drect de către o televiziune locală.

Tot sâmbătă, un tânăr, în vârstă de 28 de ani, a murit după ce a fost împuns de un taur în timpul unei curse din Pedreguer, un sat din apropierea Valencia.

Ultimul matador care şi-a pierdut viaţa într-o coridă spaniolă a fost Jose Cubero, care a fost împuns de un taur în 1985.

Înregistrarea îl arată pe taur aruncându-l în aer pe matadorul Barrio, înainte de a-l împunge în partea dreaptă a pieptului şi de a-l izbi violent.

Premierul Mariano Rajoy şi-a transmis condoleanţele printr-un mesaj postat pe Twitter.

În ultimii 100 de ani, 134 de persoane, printre care se numără 33 de matadori, au fost ucise de tauri în Spania.

Anul trecut, matadorul Francisco Riversa Ordonez a fost grav rănit în timp ce participa la o luptă cu tauri din Huesca.

Peste 2.000 de lupte cu tauri sunt organizate anual, însă numărul scade de la an la an. În 2010, Catalonia a devenit a doua provincie spaniolă, după insulele Canare, care să interzică tradiţia.

Criticii susţin că luptele cu tauri sunt nişte ritualuri barbarice, în vreme ce fanii, printre care se numără premierul Mariano Rajoy, susţin că este vorba de o tradiţie puternic înrădăcinată în istoria naţională.

Între timp, 12 persoane au fost rănite de tauri în timpul festivalului din Pamplona, printre care se numără un cetăţean japonez în stare gravă, după ce a fost împuns în piept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.