Autorităţile spaniole au evacuat 270 de persoane, în vreme ce 200 de pompieri se luptă pentru a stinge un incendiu de vegetaţie masiv, care afectează peste 500 de hectare din provincia spaniolă Jaen, situată în Andaluzia, transmite Euro Weekly.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flăcările au izbucnit joi după-amiază, în jurul orei locale 18.45 (19.45 ora României), în apropiere de localitatea Segura de la Sierra.

De asemenea, patru drumuri din apropiere au fost închise pentru a permite intervenţia pompierilor, fiind vorba şi de un drum care leagă localităţile Orcera de Los Colladicos.

În ultima lună, incendiile de vegetaţie au făcut ravagii în întreaga Europă, în special în Portugalia, Spania, Franţa, Croaţia, Muntenegru şi Italia.

De asemenea, autorităţile portugheze au înregistrat în urmă cu o lună şi jumătate cea mai mare tragedie, după ce 62 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci când flăcările au înconjurat peste noapte mai multe localităţi din zona Pedrogao Grande.

Atunci, zeci de persoane au ars de vii în maşini rămase blocate pe drumuri sau în case arse până la temelii de incendiile de vegetaţie extrem de violente din Portugalia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.