Un copil în vârstă de 20 de luni a murit în Spania, după ce a fost lovit în cap de grindină, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copilul în vârstă de 20 de luni a fost transferat la un spital din oraşul Girona din apropiere, dar a murit ulterior din cauza rănilor, a relatat canalul local 324.

Alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite - prezentând vânătăi şi fracturi osoase - din cauza furtunii stranii de 10 minute care a lovit regiunea Girona din Catalonia, marţi seara.

Furtuna a distrus acoperişuri, a doborât cablurile de alimentare şi a spart geamurile clădirilor.

Una dintre pietrele de grindină avea 10 cm în diametru, potrivit serviciului meteorologic al Cataloniei.

Aceasta este cea mai violentă furtună din regiune din 2002.

Pompierii au primit peste 40 de apeluri de la locuitori cu privire la pagubele cauzate de furtuna de marţi, majoritatea din oraşul Bisbal d'Emporda.

”Grindina a căzut doar 10 minute, dar au fost 10 minute de teroare”, a declarat consilierul Carme Vall la radioul local, potrivit agenţiei de ştiri AFP.

Preşedintele Cataloniei, Pere Aragones, a descris accidentul drept o ”tragedie”.

Oficialii locali au emis din nou alerte meteorologice cu privire la furtuni violente, avertizându-i pe locuitori că zona de coastă ar putea fi lovită de şi mai multă grindină.

Conform recomandărilor serviciului meteorologic al Cataloniei, furtunile cu grindină pot apărea pe tot parcursul anului, dar sunt înregistrate cel mai frecvent între martie şi septembrie.

Temperaturile extreme din această vară au afectat şi Marea Mediterană, fenomen care creşte probabilitatea apariţiei furtunilor tropicale violente. mai probabile furtunile tropicale violente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.