Spaniolii s-au adunat pe străzile din Sevilla în cadrul procesiunii emblematice La Madrugá, (”Zorii zilei”), cu ocazia Paştelui Catolic, pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, în contextul ridicării restricţiilor referitoare la distanţarea socială, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscută sub numele de La Madrugá, sau ”Zorii zilei”, procesiunea include enoriaşii care poartă glugi negre cu vârf ascuţit şi care transportă icoana Fecioarei Speranţei din Macarena de la catedrală prin oraş.

”Aşteptam ca problemele legate de pandemie să se termine ca să putem participa la aceste tipuri de evenimente. Desigur, La Macarena este cel mai minunat lucru care există", a declarat Ignacio Suarez, în vârstă de 70 de ani, şofer de camion, pentru Reuters.

Zeci de mii de oameni participă de obicei la paradele desfăşurate în Sevilla cu ocazia sărbătoririi Paştelui Catolic, care au loc pe tot parcursul Săptămânii Mari şi în cadrul cărora credincioşii ţin în mână efigiile Mântuitorului Iisus Hristos şi ale Fecioarei Maria, precum şi lumânări şi flori.

Toate procesiunile tradiţionale de Paşte din Spania au fost anulate din 2020 până în prezent din cauza pandemiei.

Ţara a impus una dintre cele mai stricte carantine din lume la începutul pandemiei, dar majoritatea restricţiilor au fost ridicate treptat în funcţie de nivelurile de infectare cu COVID, în urma unui program amplu de vaccinare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.