Negocierile dintre PSOE şi alianţa Unidas Podemos (alcătuită din Podemos, Izquierda Unida şi Equo), întrerupte de la eşecul învestirii lui Pedro Sánchez pe 25 iulie, ar putea fi reluate săptămâna aceasta, informează El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Socialiştii spun că în următoarele zile echipa lor de negocieri se va reuni cu Podemos şi ceilalţi membri ai alianţei.

Luni, la Madrid a avut loc o întâlnire cu uşile închise a conducerii PSOE.  

Concluzia a fost unanimă: dacă Pablo Iglesias nu renunţă la cerinţe înainte de termenul limită pentru formarea Guvernului, 23 septembrie, Spania va reveni la urne pe 10 noiembrie.

Întâlnirea dintre Sánchez şi Iglesias ar putea avea loc cel mai devreme săptămâna viitoare. Formaţiunile de centru dreapta PP şi Ciudadanos nu au de gând să se abţină, mai scrie ziarul spaniol.

„Nu ne putem conforma cu orice Guvern. Nu merită efortul orice Guvern care nu va funcţiona oricum mai ales când stânga minoritară insistă cu unele propuneri de neasumat pentru cine a câştigat alegerile”, a declarat Carmen Calvo, vicepreşedinta PSOE, pentru TVE înainte de întâlnire.

În termeni similari s-a pronunţat şi José Luis Ábalos, secretarul organizaţiei: „Nu ne dorim alegeri, dar nu ne putem asuma orice presiune. Ne concentrăm pe stabilitate şi guvernarea ţării. Guvernul înseamnă stabilitate, certitudine, capacitate de a face faţă provocărilor”.

„Alternativa unui Guvern de coaliţie nu o reprezintă noi alegeri. Căutăm o a treia cale. Dacă vom merge din nou la alegeri va fi pentru că cei care au pierdut nu s-au împăcat cu rezultatul”, a mai spus el.

Ábalos a punctat că la finalul acestei săptămâni reprezentanţi ai PSOE se vor întâlni cu cei ai ERC, formaţiune separatistă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.