În Spania, 200 de hectare au ars, vineri, în decurs de trei ore. Incendiul izbucnit vineri după-amiază pe coasta mediteraneană spaniolă, în apropiere de graniţa cu Franţa, continuă să se extindă, împins de vânturi de peste 50 km/h, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul este în continuare „activ”, au anunţat, sâmbătă dimineaţă, pe Twitter, pompierii din Catalonia.

Un incendiu activ pe mai multe fronturi

Este un „incendiu complicat”, din cauza „orografiei abrupte” a zonei, a explicat Santi Lleonart, şeful operaţiunilor pompierilor, într-un comunicat emis vineri de guvernul regional catalan.

„Vântul complică lucrurile. Avem un incendiu activ pe mai multe fronturi (...) există incendii secundare fără legătură între ele, în locuri la care nu am ajuns încă”, a adăugat el.
Peste 200 de pompieri sunt mobilizaţi la faţa locului pentru a încerca să stingă flăcările, cărora ameninţă să li se alăture şi alte incendii izbucnite în apropiere.

Zece maşini de pompieri francezi şi vehicule uşoare din departamentul francez Pyrénées-Orientales, care se învecinează cu zona de incendiu, participă, de asemenea, la operaţiuni. Un avion francez cu apă a fost, de asemenea, trimis la faţa locului, dar nu a reuşit încă să facă nicio lansare din cauza vântului.

Vineri, în decurs de trei ore, „aproximativ 200 de hectare” au fost cuprinse de fum, potrivit guvernului regional catalan, care estimează că alte 400 de hectare ar putea fi afectate în curând.

Vineri, pompierii au ordonat „izolarea comunei Colera, a zonei La Rovellada şi a campingului Sant Miquel”, a precizat autoritatea regională catalană de protecţie civilă. 135 de persoane au fost evacuate vineri seară, au precizat pompierii pe Twitter.

Regiunea a fost plasată la nivelul 3 de alertă de incendiu, cel mai înalt nivel din ţară, şi este de aşteptat să rămână aşa până duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.