Curtea Constituţională a blocat miercuri o rezoluţie iniţiată de legislativul catalan prin care se cerea organizarea în septembrie 2017 a unui referendum pentru câştigarea independenţei. Premierul Mariano Rajoy a cerut magistraţilor constituţionali să blocheze orice pornire separatistă din partea Cataloniei, o regiune bogată din nord-estul Spaniei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii au suspendat rezoluţia legislativului catalan pentru o perioadă temporară de cinci luni, după care blocajul ar putea să fie ridicat.

Curtea Constituţională l-a avertizat pe preşedintele catalan să respecte decizia sau va risca lansare unor acuzaţii penale împotriva sa. Acelaşi lucru este valabil şi pentru preşedintele legislativului din Catalonia, Carme Forcadell.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În august, magistraţii constituţionali au blocat o rezoluţie similară din partea Cataloniei.

Preşedintele catalan a ameninţat că va organiza anul viitor un referendum pentru independenţă chiar şi fără aprobare de la Madrid.

Aproximativ 48% dintre cataloni susţin independenţa faţă de Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.