Unul dintre principalii diplomaţi spanioli din Scoţia a fost dat afară după ce a sugerat că Spania nu ar bloca aderarea Scoţiei independente la UE, conform presei spaniole, informează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o scrisoare obţinută de cotidianul scoţian The National, consulul spaniol Miguel Angel Vecino Quintana a scris: „Spania nu va bloca intrarea Scoţiei în Uniunea Europeană dacă îşi va obţine independenţa iar aceasta a fost mereu intenţia guvernului spaniol”.
 
„Intrarea în Uniunea Europeană nu se face prin stat la coadă ca într-un magazin”, a scris el.
 
Această poziţie pare diferită de unul dintre principalele argumente ale Madridului împotriva independenţei Cataloniei şi anume că dacă regiunea se va separa de Spania va trebui să stea la coadă pentru intrarea în UE şi nu ar avea aderarea garantată.
 
Vecino a trimis scrisoarea ziarului scoţian The Herald pentru a nega comentariile europarlamentarului spaniol Esteban Gonzalez Pons. Acesta a declarat în aprilie că Partidul Popular, din care face parte, ar nega intrarea Scoţiei în UE înainte de finalizarea negocierilor privind Brexitul.
 
Partidul Popular, care nu face parte din guvernul spaniol, se opune independenţei Cataloniei.
 
Ministerul de Externe al Spaniei a afirmat pentru El Pais că Vecino „a întrecut măsura” şi că „nu este potrivit pentru el să facă astfel de comunicate de natură politică”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.