Soţia preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, Asma, a fost diagnosticată cu cancer la sân, conform unui anunţ al Preşedinţiei siriene, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe conturile de pe reţelele sociale ale administraţiei lui Assad a apărut şi o fotografie cu prima doamnă care poate fi văzută cu o perfuzie, alături de soţul ei, în timp ce se află la spital.

„Asma al-Assad începe astăzi, cu putere, încredere şi credinţă, faza preliminară a tratamentului pentru o tumoare malignă la sân care a fost descoperită devreme. Preşedinţia îi urează din inimă o recuperare rapidă”, se arată în comunicatul administraţiei.

Faptul că regimul sirian a ales să facă publică starea de sănătate a primei doamne este o decizie în contrast cu abordarea obişnuită în statele arabe, unde problemele de sănătate ale conducătorilor sunt considerate ameninţări la securitatea naţională şi drept urmare, sunt ascunse.

Asma al-Assad s-a născut în Marea Britanie şi are dublă-cetăţenie – siriană şi britanică. Ea a vorbit în public foarte rar despre războiul civil din Siria, dar a apărut în schimb la evenimente publice cu soţul ei şi s-a concentrat pe iniţiative umanitare în zonele controlate de guvern în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.