Forţele de securitate somaleze au pus capăt asediului unui hotel din Mogadiscio, sâmbătă seara, de către jihadiştii Al-Shabaab, care a durat în jur de 30 de ore şi a provocat mai multe victime civile, a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele de securitate au încheiat acum asediul şi oamenii înarmaţi au murit, nu am avut niciun schimb de focuri în clădire în ultima oră”, a declarat oficialul sub rezerva anonimatului în jurul miezului nopţii, adăugând că guvernul se va adresa presei cu privire la acest sângeros. atac duminică dimineaţă.

Cel puţin 13 civili au fost ucişi la începutul atacului de către aceşti luptători afiliaţi Al-Qaeda, potrivit unui raport anunţat sâmbătă la prânz.

Responsabilul nu a precizat, la finalul ocupării hotelului Hayat, numărul victimelor dintre civili şi dintre atacatori. Unitatea a fost distrusă de un bombardament al forţelor de securitate care avea ca scop eliminarea atacatorilor, însă oficialul a subliniat că acum trebuie curăţat de toţi explozivii care ar fi putut fi plasaţi acolo.

Zeci de oameni au fost prinşi în hotel când a început atacul şi, deşi oficialii au spus că mulţi au fost salvaţi, inclusiv copii, nu este clar câţi au rămas înăuntru. Potrivit unui martor, Hayat Ali, trei copii din aceeaşi familie, cu vârste cuprinse între patru şi şapte ani, au fost găsiţi de forţele de ordine, în stare de şoc, ascunşi în toaletele hotelului.

Acesta este cel mai mare atac din Mogadiscio de când noul preşedinte al Somaliei, Hassan Sheikh Mohamoud, a preluat mandatul în iunie, după luni de instabilitate politică.

Gruparea militantă Al-Shabab, care a fost implicată într-o insurecţie împotriva guvernului federal somalez timp de 15 ani, a revendicat responsabilitatea pentru această operaţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.