Autorităţile au reţinut luni, în apropierea Casei Albe, o persoană care a intrat cu un vehicul într-o poartă exterioară a complexului reşedinţei prezidenţiale, a anunţat Serviciul Secret, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Joe Biden era plecat din oraş în momentul incidentului, iar reprezentanţii serviciilor de securitate nu au precizat dacă a fost vorba de un accident de circulaţie sau a fost intenţionat ca un atac.

"Cu puţin timp înainte de ora 18:00 (2300 GMT), un vehicul s-a ciocnit cu o poartă exterioară a complexului Casei Albe. Şoferul a fost luat în custodie şi investigăm cauza şi modul în care s-a produs coliziunea", a declarat purtătorul de cuvânt al US Secret Service, Anthony Guglielmi, pe X, fostul Twitter.

Se crede că accidentul a avut loc în partea de nord-est a complexului, având în vedere că Guglielmi a spus că se aşteaptă la "implicaţii asupra traficului" la intersecţia dintre 15th Street şi Pennsylvania Avenue.

În timp ce vehiculul a fost eliberat ulterior de poliţia din Washington, "şoferul rămâne în custodie şi ancheta noastră continuă", a spus Guglielmi.

Casa Albă a cunoscut o serie de incidente de profil înalt de pătrundere ilegală în ultimii ani, provocând suficientă îngrijorare pentru a construi un gard metalic mai înalt şi mai dur în jurul perimetrului emblematicului conac în 2020.

În 2017, un bărbat care a escaladat gardul Casei Albe a străbătut terenul timp de peste 16 minute înainte de a fi arestat - în timp ce preşedintele de atunci, Donald Trump, se afla înăuntru.

În 2014, în timp ce Barack Obama era preşedinte, un veteran tulburat al armatei americane a sărit gardul Casei Albe, a sprintat pe peluză şi a intrat în clădire cu un cuţit în buzunar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.