NASA a publicat o înregistrare video cu cea mai puternică erupţie solară emisă de Soare în ultimii ani, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, Observatorul pentru Dinamica Solară al agenţiei spaţiale a surprins o explozie X2,8 cu ajutorul camerei sale care monitorizează constant Soarele. Aceasta este cea mai mare erupţie din septembrie 2017, când a fost înregistrată o altă explozie de tip X8,2.

Clasificarea X de către Nasa este rezervată celor mai intense erupţii, în timp ce numărul reflectă mai multe informaţii despre puterea sa.

Erupţia de joi a perturbat temporar comunicaţiile radio pe Pământ timp de câteva ore, mai mulţi piloţi raportând probleme de comunicare.

Erupţiile solare sunt explozii puternice de energie despre care se ştie că pot avea un impact asupra reţelelor electrice, semnalelor de navigaţie, comunicaţiilor radio şi pot prezenta riscuri pentru navele spaţiale şi astronauţi.

Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă a SUA şi Administraţia Meteorologică Naţională consideră explozia înregistrată joi "probabil unul dintre cele mai mari evenimente solare radioelectrice înregistrate vreodată" şi a emis un avertisment de furtună geomagnetică, ceea ce înseamnă că unii ar putea vedea aurora boreală în zilele următoare.

În 2003 a avut loc cea mai puternică erupţie solară înregistrată vreodată, cu o intensitate estimată la X28, potrivit Agenţiei Spaţiale Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.