Slovacia a suspenda vaccnarea cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, după ce a anuţat că examinează cazul unei persoane care murit din cauza unei tromboze în urma vaccinării cu acest vaccin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numai persoanele care aşteaptă rapelul cu acest vaccin sunt vaccinate în prezent cu AstraZeneca. Folosirea vaccinului acestei societăţi la primele doze a fost suspendată”, a anunţat marţi într-un comunicat Ministerul slovac al Sănătăţii.

Ministrul slovac al Sănătăţii Vladimir Lengvarsky anunţa săptămâna trecută că Slovacia urmează să-şi revizuiască strategia vaccinării, în urma morţii din cauza unei tromboze a unei persoane vaccinate cu vaccinul laboratorului anglo-suedez.

Mai multe alte ţări din Uniunea Europeană (UE) au limitat vaccinarea cu vaccinul anticovid AstraZeneca-Oxford, după stabilirea unei legături între vaccin şi formarea unor cheaguri de sânge foarte rare, dar adesea mortale.

Danemarca a abandonat complet acest vaccin, iar experţi britanici au recomandat ca persoanele în vârstă de până în 40 de ani să fie vaccinate cu alt vaccin.

Numeroase state braliziene - inclusiv Sao Paulo şi Rio de Janeiro - au anunţat că au suspendat marţi vaccinarea femeilor însărcinate cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford.

Slovacia, o ţară din Europa centrală cu 5,4 milioane de locuitori, înregistrează 386.136 de contaminări cu noul coronavirus şi 12.077 de morţi din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.