Jurnaliştii Sky News dezvăluie că atacatorul sinucigaş Salman Abedi a vizitat localitatea germană Dusseldorf, situată la aproximativ 480 de kilometri vest de Berlin, cu doar patru zile înainte să-şi detoneze centura cu explozibili la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande de la Manchester Arena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii britanici au anunţat deja că atacatorul sinucigaş făcea parte dintr-o reţea teroristă mai largă, iar mai multe persoane au fost arestate în operaţiuni antiteroriste desfăşurate atât în zona metropolitană din Manchester, precum şi în Libia.

Forţele libiene l-au arestat miercuri noaptea pe fratele mai mic al atacatorului sinucigaş, care este acuzat că plănuia să lanseze un atentat terorist iminent la Tripoli.

De asemenea, autorităţile libine l-au arestat ulterior pe tatăl atacatorului sinucigaş, care a insistat în presa internaţională că fiul său este inocent şi nu a jucat niciun rol în atentatul de la Manchester Arena.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv mai mulţi minori, iar alte 64 au fost rănite în urma atentatului sângeros care a lovit luni noaptea localitatea Manchester.

Salman Abedi s-a născut în 1994 în Manchester, fiind al treilea copil dintr-o familie de refugiaţi libieni, care au fugit de regimul Gaddafi.

Părinţii săi de origine libiană au fugit la Londra, înainte de a se stabi în Fallowfield, un cartier situat în partea sudică a zonei metropolitane din Manchester.

De asemenea, familia a locuit timp de zece ani în Fallowfield.

Atacatorul sinucigaş a crescut la doar câţiva metri de un liceu de fete, care a ajuns în ştiri în urmă cu doi ani, după ce gemenele Zahra şi Salma Halane au fugit pentru a se alătura jihadiştilor Statului Islamic din Siria.

Jurnaliştii Sky News au dezvăluit în urmă cu o zi că Salman Abedi avea legături cu o celulă teroristă activă de la Manchester, dar şi cu jihadistul britanic Raphael Hosley, care a încercat să recruteze sute de tineri de pe reţelele sociale în numele Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.