Jurnaliştii Sky News au anunţat marţi dimineaţă moartea fostul vicepremier al Irlandei de Nord Martin McGuinness, care a decedat la doar două luni după retragerea sa de la Stormont, în urma unor polemici izbucnite între naţionaliştii Sinn Fein şi reprezentanţii Partidului Unionist Democrat (DUP). Martin McGuinness a condus anterior gruparea paramilitară IRA, înainte de a susţine renunţarea la lupta armată şi semnarea Acordului din Vinerea Marea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Sinn Fein au precizat că fostul vicepremier a murit în urma unei boli de scurtă durată, fără să dea mai multe detalii în această privinţă.

”Martin a demonstrat o mare ambiţie, demnitate şi modestie în timpul vieţii sale, iar asta nu s-a schimbat în scurta perioadă de boală. El a fost un pasionat lider republican şi a muncit neobosit pentru pace, împăcare şi pentru reunificarea acestei naţiuni. Înainte de toate, el şi-a iubit familia şi oamenii din Derry”, a declarat preşedintele Sinn Fein, Gerry Adams.

Moartea fostului vicepremier este neaşteptată, după ce acesta a condus timp de un deceniu executivul de la Belfast, într-o coguvernare cu protestanţii DUP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.