Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări marţi că situaţia epidemiologică este sub control în Rusia, unde s-au înregistrat 114 cazuri de contaminare cu noul coronavirus covid-19 şi niciun deces, potrivit datelor oficiale, relatează AFP:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În pofida riscului ridicat situaţia este per ansamblu sub control”, a anunţat liderul de la Kremlin, subliniind că măsurile luate începând din februarie - precum închiderea frontierei cu China - au permis împiedicarea ”unei intrări masive a bolii în ţara noastră”.

Evocând situaţia ”deloc simplă, chiar dificilă din Europa”, el a salutat măsurile drastice de pe continent şi închierea locurilor publice în numeroase ţări.

”Aceste măsuri sunt justificate, iar noi le urăm succes omologilor noştri”, a spus el într-o reuniune guvernamentală consacrată epidemiei.

Liderul de la Kremlin a îndemnat totodată autorităţile să informeze populaţia bine, pentru ca fiecare ”să poată să se protejeze şi să-şi protejeze apropiaţii” şi să lupte ”împotriva zvonurilor răufăcătoare”.

Putin le-a cerut totodată ruşilor să dea dovadă de ”solidaritate şi disciplină” şi să respecte regulile cu privire la izolare, mai ales cei care se întoirc din străinătate.

”Statul şi societatea trebuie să acţioneze în mod concertat şi organizat şi având grijă  unii de alţii”, a adăugat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.