Cuvântul ”authentic” (autentic în română) a fost cel mai căutat cuvânt în anul 2023, în Statele Unite, în Dicţionarul Merriam-Webster, într-o lume invadată de manipulări de imagini şi dezinformare, anunţă site-ul dicţionarului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este cuvântul care a fost consultat de cele mai multe ori online, precizează într-un comunicat Merriam-Webster.

Acest lucru se întâmplă în contextul unor mari dezbateri tehnologice ale epocii noastre.

Acest cuvânt reflectă preocupările americanilor în faţa dezbaterilor pe tema inteligenţei artificiale (IA), identităţii sau reţelelor de socializare.

Potrivit acestei edituri, cunoscută prin cărţi de referinţă, mai ales dicţionare, personalităţi ultramediatizate precum cântăreaţa-fenomen Taylor Swift au insistat în acest an asupra importanţei de a fi atutentic.

Magnatul Elon Musk i-a îndemnat la rândul său pe lideri şi pe decidenţi să se exprime pe reţele de socializare ”în mod autentic”.

”Authentic” a bătut ca număr căutările online ale cuvântului ”deepfake”, care desemnează trucaje sofisticate şi înşelătoare de conţinuturi audio şi video.

Acest lucru arată că în timp ce tehnologia progresează în mod neîncetat, tot mai multe persoane sfârşesc prin a se teme de acest lucru.

Între cele mai căutate cuvinte se află şi ”coronation” (încoronare), a cărei consultare a crescut vertiginos în mai, când Charles al III-lea a urcat pe tronul Regatului Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.