Şase combatanţi proregim, între care doi membri ai mişcării Jihadului Islamic, au fost ucişi în noaptea de duminică spre luni în urma atacurilor israeliene în apropiere de Damasc, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru combatanţi pro-iranieni, între care un sirian, se numără de asemenea printre victime, a afirmat pentru AFP Rami Abdel Rahmane.

Armata israeliană a anunţat mai târziu că a lansat o serie de atacuri asupra poziţiilor Jihadului Islamic în Siria. 

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) a anunţat atacuri aeriene "în apropiere de aeroportul internaţional de la Damasc" vizând "poziţii ale Gardienilor revoluţiei iraniene", armata ideologică a Republicii islamice Iran, dar şi asupra "poziţiilor Jihadului Islamic". 

De la începutul conflictului sirian în 2011, Israelul a coordonat zeci de atacuri contra poziţiilor militare ale puterii lui Bashar al-Assad, dar şi contra aliaţilor săi, Iran şi Hezbolahul libanez, doi mari duşmani ai Statului evreu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.