Rebelii sirieni au început să se retragă din ultima enclavă majoră aflată sub controlul lor, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de rebeli s-au urcat în autobuze alături de familii într-un teritoriu aflat în zona centrală a Siriei, între Homs şi Hama.

Conform unui acord cu aliaţii ruşi ai guvernului, militanţii au putut părăsi în siguranţă zona pentru a se îndrepta spre teritoriile controlate de opoziţie în nordul Siriei.

Negocierile au avut loc miercuri în zona rurală din Homs între Armata Siriană Liberă şi generali ruşi. Rebelii au renunţat la armamentul greu însă li s-a permis să plece cu arme mici.

După şapte ani de război, guvernul lui Assad, susţinut de Rusia şi Iran, a recăpătat controlul asupra Siriei centrale, inclusiv asupra celui de-al doilea oraş ca mărime, Alep.

Căderea enclavei dintre Homs şi Hama permite guvernului să redeschidă o autostradă importantă care a fost închisă până în prezent din cauza războiului. Autostrada face legătura dintre Alep şi Damasc.

Rebelii se află acum, în cea mai mare parte, în Idlib, acolo unde au ajuns zeci de mii de soldaţi şi familiile lor după ce au evacuat Ghouta de Est luna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.