O bază din Siria a coaliţiei antijihadiste condusă de Statele Unite ale Americii, în sud-estul ţării, a fost ţinta unui atac cu drone, luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele coaliţiei ”au ripostat la un atac efectuat de mai multe sisteme aeriene fără pilot (UAS) în apropierea bazei Al-Tanf la ora locală 6.30”, a precizat coaliţia antijihadistă într-un comunicat, fără a-i identifica pe atacatori.

”Forţele coaliţiei au interceptat unul dintre UAS (...), un al doilea a explodat în complexul Maghawir Al-Thawra”, un grup rebel susţinut de Washington şi activ în regiunea Al-Tanf. Potrivit comunicatului de presă, atacul nu a provocat victime.

Generalul John W. Brennan Jr, în fruntea coaliţiei, a condamnat şi a cerut încetarea unor astfel de atacuri.

Coaliţia antijihadistă a dejucat mai multe operaţiuni similare în trecut, inclusiv atacuri cu drone asupra bazei Al-Tanf, care a fost înfiinţată în 2016 la graniţele Irakului şi Iordaniei.

Pe lângă baza Al-Tanf, sute de militari americani rămân dislocaţi în nord-estul Siriei.

În prima linie în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (IS), Forţele Democratice Siriene (SDF), susţinute de coaliţia internaţională, au învins gruparea jihadistă din Siria în 2019, alungând-o din ultimul său bastion din est.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.