Aproximativ o sută de cazuri de asfixie s-au înregistrat după un atac cu caz toxic în Siria, la Alep, conform unui bilanţ prezentat de televiziunea siriană de stat, care îi acuză pe insurgenţi de atac, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frontul Naţional de Eliberare, cea mai importanţă alianţă a rebelilor prezentă în provinciile Alep şi Idlib, a negat orice implicare în atac.

Citând surse medicale, agenţia Sana a notat că în noaptea de sâmbătă spre duminică au existat 107 cazuri de asfixie. La rândul său, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) a raportat 94 de cazuri de sufocare.

Şeful poliţiei din Alep, Essam al-Chili, a declarat că grupuri de terorişti au acţionat în cartiere rezidenţiale din Alep folosind dispozitive cu gaz toxic, ceea ce a dus la cazuri de asfixie în rândul civililor.

“Negăm acuzaţiile mincinoase ale regimului cu privire la atacul din Alep care ar fi fost pus la care de revoluţionari care ar fi folosit proiectile cu clor”, a afirmat un purtător de cuvânt al Frontului Naţional de Eliberare, Naji Moustapha.

Directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, a declarat că la spitale au ajuns 94 de persoane care aveau dificultăţi respiratorii. “Au primit îngrijiri şi majoritatea a plecat acasă. În spitale se mai află 31 de persoanele venite după atac, însă starea lor nu este critică”, a precizat Abdel Rahmane.

De la sfârşitul anului 2016, Alep se află sub controlul total al regimului Bachar al-Assad. Însă unele sectoare din vest, de la periferia oraşului, sunt sub controlul grupărilor rebele şi jihadiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.