Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că cel puţin 41 de persoane şi-au pierdut viaţa în explozia unei maşini-capcană din apropiere de al-Bab, la doar o zi după eliberarea localităţii de către rebelii sprijiniţi de Turcia. Printre victime se numără în special militanţi rebeli, care luptă împotriva jihadiştilor Statului Islamic, transmite Al Jazeera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a avut loc în apropierea unui punct militar din Sousian, un mic sat situat la opt kilometri în spatele liniilor rebele din al-Bab.

Printre morţi se numără inclusiv 35 de civili.

Forţele rebele sprijinite de militarii turci au reuşit în urmă cu o zi să elibereze al-Bab de jihadiştii Statului Islamic.

”Un număr mare de civili s-au adunat în apropierea unui punct de control şi un atacator sinucigaş a condus şi s-a detonat în zonă”, a declarat un reporter al Al Jazeera.

Joi, mai mulţi rebeli au murit în urma exploziei unei mine de teren din al-Bab.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.