Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat miercuri dimineaţă că cel puţin 33 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui raid al coaliţiei internaţionale a Statelor Unite din apropiere de bastionul jihadist al-Mansoura. Potrivit primelor informaţii, avioanele coaliţiei au lovit o şcoală care funcţiona drept adăpost pentru refugiaţii sirieni, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Trump organizează în acelaşi timp primul summit al coaliţiei internaţionale de combatere a jihadiştilor Statului Islamic la Washington, iar 69 de miniştrii de Externe se vor reuni şi vor încerca să stabilească următoarele acţiuni împotriva ISIS.

Coaliţia internaţională a condus sute de raiduri aeriene asupra poziţiilor jihadiste din Siria şi sprijină acum ofensiva de la Rakka - capitala de facto a jihadiştilor Statului Islamic.

De asemenea, şcoala lovită de avioanele coaliţiei internaţionale este situată la aproximativ 30 de kilometri de Rakka.

”Putem să confirmă acum că 33 de persoane şi-au pierdut viaţa. Este vorba de civili care au fugit din Rakka, Alep şi Homs”, a declarat directorul Observatorului Sirian, Rami Abdel Rahman.

Martorii susţin că doar două persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmăturile din apropiere de al-Mansoura.

Activiştii ”Rakka este Măcelărită în Tăcere” au confirmat raidul aerian, precizând că cel puţin 50 de familii de refugiaţi locuiau în şcoala lovită de avioanele coaliţiei internaţionale a SUA.

La începutul lunii, coaliţia a recunoscut uciderea neintenţionată a 220 de civili în raidurile din Siria şi Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.