Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că 16 persoane şi-au pierdut viaţa în timpul nopţii, după ce un raid aerian a lovit o închisoare din localitatea Idlib. Printre morţi se numără atât prizonieri, cât şi gardienii închisorii controlată de forţele rebele din Siria, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Activiştii susţin că avioanele ruseşti au lansat raidul aerian din Idlib.

De asemenea, gardienii au deschis focul asupra acelor prizonieri care au încercat să evadeze după raid, deşi nu există informaţii despre numărul persoanelor care au murit împuşcate.

Întreaga provincie este controlată de forţele de opoziţie şi reprezintă în mod regulat o ţintă pentru avioanele ruseşti, precum şi pentru raidurile forţelor guvernamentale ale lui Bashar al-Assad.

Inclusiv avioanele coaliţiei au lansat anterior raiduri asupra provinciei, care este controlată de o alianţă a jihadiştilor din Jabhat Fatah al-Sham (n.r. redenumirea Frontului al-Nusra).

Peste 320.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea războiului civil din Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.